Schuilkerk
Concerten en activiteiten
NIEUWE SERIE ORGELCONCERTJES IN LUTHERSE SCHUILKERK GORINCHEM - Dit jaar is er in de maand augustus weer een nieuwe serie Orgelconcertjes in de Lutherse Schuilkerk aan de Langendijk in Gorinchem. Alle concertjes zijn op zaterdagen en beginnen om 16.15 uur en duren maximaal drie kwartier. De toegang is gratis. WEER VAN START Organisator Nico Blom vertelt: “We zijn dolblij dat dit jaar de serie Orgelconcertjes weer kan plaatsvinden. We zijn in 2018 begonnen met deze concertserie. Dat bleek destijds een schot in de roos want bij alle concertjes was dit pittoreske kerkgebouw tot op de laatste zitplaats gevuld. Ook in 2019 was dit het geval. Muziekminnend publiek wist ons te vinden en de waardering was enorm. De serie kon echter de afgelopen twee jaar vanwege corona geen doorgang vinden. Maar gelukkig is dat dit jaar weer wel mogelijk.” CHARMANTE SCHUILKERK Medeorganisator Bert Walhain vult aan: “De Lutherse Schuilkerk is voor veel mensen nog onbekend. Dit pittoreske kerkje in de mooiste vestingstad van Nederland stamt uit 1669 en is eind vorige eeuw prachtig gerestaureerd. In deze ruimte staat een historisch en veelzijdig orgel uit 1859. De muziek die in deze concertserie gespeeld gaat worden is lichtvoetig en voor iedereen prima toegankelijk.” PROFESSIONELE MUSICI Op 6 augustus bijt Willeke Smits het spits af. Willeke is organiste van de Hooglandse Kerk in Leiden en landelijk zeer actief rondom de ontwikkeling van nieuwe kerkmuziek. Op 13 augustus kunt u luisteren naar Geerten Liefting. Hij was winnaar van het Internationaal Orgel Improvisatieconcours Haarlem en zal ook op dit Orgelconcertje zijn improvisatiekunsten laten horen. Stadsorganist Arjan Versluis heeft op 20 augustus een verassend en veelzijdig programma op het menu staan. Het slotconcertje wordt op 27 augustus verzorgd door de Gorcumse organist en initiatiefnemer Nico Blom. MINI CONCERTJES Ieder orgelconcertje wordt ingeleid met een korte toelichting door de uitvoerende organist. Na afloop kunt u onder het genot van een consumptie met de concerterende artiest en met elkaar nog wat napraten. Ook worden er dan diverse cd’s te koop aangeboden. Bij de uitgang staat een ludieke hoge hoed waarin u een donatie kunt doen. Hoeft niet, mag wel. Van harte aanbevolen!
Nico Blom: “Na twee jaar coronastilte klinken er weer Orgelconcertjes in de Lutherse Schuilkerk.” Kijk het volgende filmpje: Orgelconcertjes Schuilkerk
Schuilkerk
Concerten en activiteiten
NIEUWE SERIE ORGELCONCERTJES IN LUTHERSE SCHUILKERK Kijk het volgende filmpje: Orgelconcertjes Schuilkerk GORINCHEM - Dit jaar is er in de maand augustus weer een nieuwe serie Orgelconcertjes in de Lutherse Schuilkerk aan de Langendijk in Gorinchem. Alle concertjes zijn op zaterdagen en beginnen om 16.15 uur en duren maximaal drie kwartier. De toegang is gratis. WEER VAN START Organisator Nico Blom vertelt: “We zijn dolblij dat dit jaar de serie Orgelconcertjes weer kan plaatsvinden. We zijn in 2018 begonnen met deze concertserie. Dat bleek destijds een schot in de roos want bij alle concertjes was dit pittoreske kerkgebouw tot op de laatste zitplaats gevuld. Ook in 2019 was dit het geval. Muziekminnend publiek wist ons te vinden en de waardering was enorm. De serie kon echter de afgelopen twee jaar vanwege corona geen doorgang vinden. Maar gelukkig is dat dit jaar weer wel mogelijk.” CHARMANTE SCHUILKERK Medeorganisator Bert Walhain vult aan: “De Lutherse Schuilkerk is voor veel mensen nog onbekend. Dit pittoreske kerkje in de mooiste vestingstad van Nederland stamt uit 1669 en is eind vorige eeuw prachtig gerestaureerd. In deze ruimte staat een historisch en veelzijdig orgel uit 1859. De muziek die in deze concertserie gespeeld gaat worden is lichtvoetig en voor iedereen prima toegankelijk.” PROFESSIONELE MUSICI Op 6 augustus bijt Willeke Smits het spits af. Willeke is organiste van de Hooglandse Kerk in Leiden en landelijk zeer actief rondom de ontwikkeling van nieuwe kerkmuziek. Op 13 augustus kunt u luisteren naar Geerten Liefting. Hij was winnaar van het Internationaal Orgel Improvisatieconcours Haarlem en zal ook op dit Orgelconcertje zijn improvisatiekunsten laten horen. Stadsorganist Arjan Versluis heeft op 20 augustus een verassend en veelzijdig programma op het menu staan. Het slotconcertje wordt op 27 augustus verzorgd door de Gorcumse organist en initiatiefnemer Nico Blom. MINI CONCERTJES Ieder orgelconcertje wordt ingeleid met een korte toelichting door de uitvoerende organist. Na afloop kunt u onder het genot van een consumptie met de concerterende artiest en met elkaar nog wat napraten. Ook worden er dan diverse cd’s te koop aangeboden. Bij de uitgang staat een ludieke hoge hoed waarin u een donatie kunt doen. Hoeft niet, mag wel. Van harte aanbevolen!
Nico Blom: “Na twee jaar coronastilte klinken er weer Orgelconcertjes in de Lutherse Schuilkerk.”